Sunday, October 21, 2018

Maturalno putovanje četvrtih razreda – Grčka

Autorica fotografije: Ines Brusić (4.1)

Naše maturalno putovanje počelo je vožnjom autobusom do luke u Veneciji. Nakon autobusa uslijedila je avantura brodom do Grčke. Prva destinacija bili su Delfi, poznati i kao Apolonovo svetište gdje je svećenica Pitija davala dvosmislene odgovore na pitanja posjetitelja. Iako su nam se Delfi svidjeli, veselili smo se večeri i dolasku u hotel u Ateni. Sljedeći je dan bio rezerviran za istraživanje glavnoga grčkog grada. Jutro smo proveli razgledavajući Akropolu i njezin najpoznatiji dio Partenon, a poslijepodne smo iskoristili za šetnju ulicama i isprobavanje tradicionalnih grčkih jela. Zadnji dan boravka u Ateni nastavili smo obilazak antičkih spomenika. Vidjeli smo popularno kazalište u Epidauru i uvjerili se da se na najvišim sjedalima stvarno čuje glas ljudi koji stoje na dnu.   
Dio putovanja kojemu smo se najviše veselili bio je odlazak na otok Zakintos. Prva večer bila je obilježena lošim hotelom u koji smo došli, ali negativno iskustvo bilo je brzo zaboravljeno zahvaljujući premještaju u novi i izlasku u jedan od brojnih klubova po kojima je Zakintos poznat. Još jedno lijepo iskustvo bio je izlet brodom do plaže Navaggio na kojoj smo nekoliko sati proveli uživajući u suncu i izrazito plavom moru.
Unatoč manjim problemima maturalno putovanje odlično je prošlo i imamo puno lijepih uspomena kojih ćemo se još dugo sjećati. 

Jelena Hauser (4.1)

No comments:

Post a Comment