Monday, May 2, 2016

Gamovci briljiraju na državnim i međunarodnim natjecanjima

Kao i svake godine naša škola može se pohvaliti velikim brojem sudionika na državnim i međunarodnim natjecanjima. Izdvojit ćemo najuspješnije, a na našoj službenoj internetskoj stranici uskoro objaviti cjelokupne rezultate. 

Važno je napomenuti da se još uvijek nisu održala sva državna i međunarodna natjecanja na kojima sudjeluju naši učenici.

Pod vodstvom profesorice Vesne Brala na državnoj Smotri LiDraNo 2016. nastupila je Laura Šalov (4.3). Na LiDraNu ne postoje mjesta, tako da se svi sudionici državne Smotre smatraju pobjednicima.

U Bruxellesu pod mentorstvom Biljane Valentin-Ban jednominutnim filmom Što ujedinjena Europa znači za tebe? Republiku Hrvatsku predstavljala je učenica Sara Milohnić (2.3).

Naša filmska grupa GAMad1992, čija je voditeljica Biljana Valentin-Ban, sudjelovala  je na državnoj Smotri hrvatskoga školskog filma igranim filmom Karma with banana i animiranim filmom Blue, koji je prikazan i na grčkom festivalu Camera Zizanio u Pyrgosu. 

Na državnom Natjecanju iz francuskog jezika pod vodstvom profesorice Danice Stevović treće mjesto osvojila je Marina Banov (3.3).

Pod mentorstvom Liliane Ivić i Tanje Perkić Dizdarević na državnom Natjecanju iz talijanskog jezika učenice Lana Finderle (4.1) i Emma Superina (4.3) zauzele su drugo mjesto.

Na državnoj razini Natjecanja iz matematike u A-kategoriji pod vodstvom profesorice Ksenije Bakarčić prvu nagradu osvojio je učenik Luka Banović (2.5) te druga nagradu Ivan Sinčić (2.5). Oni su se plasirali na Srednjoeuropsku matematičku olimpijadu (MEMO), koja će se krajem kolovoza održati u Austriji. Pohvaljen je učenik Marin Sinožić (4.5), čija je mentorica Tanja Vukas,  te učenik Ivan Živković (3.5), čija je mentorica Marija Crnković. U B-kategoriji Natjecanja iz matematike pohvalu je dobio učenik Nikola Pražić (3.2), čiji su mentori Marija Crnković i Danijel Hribar.

Luka Banović (2.5) pod mentorstvom Hrvoja Grofelnika osvojio je drugo mjesto na državnom Natjecanju iz geografije te je pozvan na Olimpijadu iz geografije.

Pod vodstvom profesora Davida Karasmana drugo mjesto na Natjecanju iz logike zauzeo je Ivan Živković (3.5), a iz filozofije drugo je mjesto osvojila Nika Nikolac (4.1)

Noa Jelić Matošević (1.5) osvojio je srebrnu medalju krajem prosinca na Međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi u Južnoj Koreji. On se kvalificirao i za Europsku znanstvenu olimpijadu, koja će se održati u Estoniji.

Katarina Radman, Lovro Ivančević i Marin Sinožić (4.5) osvojili su treće mjesto na Ininu online natjecanju Junior Frehhhh u rješavanju zadataka iz matematike, fizike, kemije, biologije i zemljopisa. Njihova je voditeljica Patricija Nikolaus. 

Katarina Škrbić (3.4)

No comments:

Post a Comment