Tuesday, April 11, 2017

Djevojka kojoj nikad nije dosadno – Marina Banov

Marina Banov, učenica 4.3 razreda naše škole, bavi se mnogim različitim stvarima. Njezini su talenti i hobiji vrlo raznoliki, a usprkos tome uspješno rješava sve svoje školske aktivnosti. Njezin recept za usklađivanje svih obaveza, školskih i izvanškolskih, usklađen je raspored zbog kojega svaki dan iskoristi do maksimuma. Iako se nekada dogodi da nema previše vremena za odmor, ili neke zadatke mora dovršavati u zadnji čas, uživa u svemu što radi i te ju stvari čine sretnom.
Naime, Marina je prošle godine sudjelovala na dva državna natjecanjaiz logike i iz francuskog jezika. Na Natjecanju iz francuskoga jezika osvojila je odlično treće mjesto. Ove se godine priprema za državna natjecanja iz matematike, francuskog i logike te nastupe sa zborom. Također, u gimnaziji je i članica radijske skupine, a izvan škole bavi se glumom i programiranjem. Kada ima slobodnog vremena, voli trčati, kuhati i slikati. Zahvaljujući svemu čime se bavi, nikada joj nije dosadno.
Još je uvijek neodlučna oko izbora fakulteta na kojemu će dogodine nastaviti svoje obrazovanje, ali privlače je studiji na našem Tehničkom fakultetu i gluma na Akademiji. „Mislim da uvijek vrijedi probati nešto novo, iskušati se u nekoj novoj ulozi‟, upravo se zato nada da će kao studentica naći nešto novo u što će se zaljubiti i da će se moći baviti time.
U budućnosti vjerojatno neće moći nastaviti sa svim svojim aktivnostima, ali voljela bi da ih što više ostane dio njezina života. Možda profesionalno, ili u slobodno vrijeme, bilo bi joj drago da se može nastaviti baviti glumom, glazbom ili stranim jezicima. Čak i ako to ne bude slučaj, od stvari koje je sada zanimaju ostat će joj nešto neizbrisivo. Draga prijateljstva koja je stekla i vještine koje je dobila imat će zauvijek.
Ugledam na stolu nekoliko udžbenika i zapisanih ideja, sjetim se da taj dan moram biti na četiri mjesta i pomislim nema šanse‟, rekla je Marina, a s time bi se zasigurno mnogi mogli poistovjetiti. Ipak, ni takve situacije ne smatra stresnima, već samo pomalo zamornima. Na kraju uvijek za sve zadatke nađe dovoljno inspiracije ili motivacije i ono što treba, odradi najbolje što može. 


Jelena Hauser (2.1)

No comments:

Post a Comment