Thursday, May 11, 2017

GAMcija za Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“

1.5 razred
U utorak 16. svibnja 2017. godine od 10 do 13 sati na Korzu, pored glavne pošte, pronaći ćete štand naše škole.
Udruga Žmergo u sklopu projekta EAThink2015 otvorila je natječaj za videouratke namijenjen osnovnim i srednjim školama. Natječaj je bio osmišljen na način da učenici sudjeluju u prikupljanju ideja i razradi problematike globalnih izazova u području hrane. Jedan od primjera jest bio i kako možemo lokalno pomoći. Osvojivši treću nagradu, odlučili smo prikupiti namirnice za Prihvatilište za beskućnike „Ruže svetog Franje“.
Tako ćemo građanima Rijeke na Korzu dijeliti zdrave sendviče, napravljene od zdravih namirnica naših lokalnih proizvođača, u zamjenu za jedan proizvod (brašno, pašta, riža, ulje, palenta, keksi, higijenske potrepštine).
Demetrina peciva, sir sirane Runolist te šunka Baretić Bregi bit će prava zdrava i ukusna poslastica. Prikupljene proizvode donirat ćemo beskućnicima u Prihvatilištu za beskućnike „Ruže svetog Franje“.
Također, od 15 do 20 sati u našoj se zgradi nastavlja program Dana otvorenih vrata, stoga svi budući učenici i njihovi roditelji mogu donijeti po jednu namirnicu te ju odložiti u za to predviđene kutije, koje se nalaze na svakom katu škole.
Od 9. do 16. svibnja u našoj školi aktivno će se prikupljati namirnice kao što je suha hrana koja se teško kvari (brašno, šećer, riža...), razne higijenske potrepštine (toaletni papir, štapići za uši, šamponi...)  te ostali proizvodi.
Učinimo ovaj svijet ljepšim mjestom, pružimo pomoć jedni drugima, nasmiješimo se!


Viktoria Kršulj (2.5)

No comments:

Post a Comment