Sunday, May 28, 2017

Sinkronizirano plivanje i prijateljstva za cijeli život – Elena Galović

Elena Galović, učenica 2.5 razreda, bavi se sinkroniziranim plivanjem. Njezina ljubav prema tom predivnom sportu započela je prije sedam godina te iz dana u dan raste.

„Imam dva zlata s Kupa slobodnih rutina, dva zlata s Državnog juniorskog prvenstva i dva zlata s Državnog seniorskog prvenstva. Bila sam na više međunarodnih natjecanja, ali najviše se ponosim nastupom na prestižnom natjecanju Make Up For Ever u Parizu“,  izjavila nam je Elena.

Za Elenu odmor naprosto ne postoji, obveze oko škole ili treninga svakodnevno su prisutne. Trenira šest puta tjedno po tri sata, a ponekad i više ako se pripremaju za neko natjecanje. „Obožavam sinkro plivanje, pa mi samo treniranje ne stvara nikakav problem, već ponekad usklađivanje sa školom zna biti zeznuto. Vrlo se često dogodi da imam najviše obveza i ispita u školi baš kada i na treninzima moram biti 100 % prisutna“, doznali smo od Elene.

Treninzi su dosta naporni te su umor i iscrpljenost neizostavan dio. Zbog toga često mora kod kuće nadoknađivati gradivo i više se posvetiti učenju. Njezina ljubav, pored sinkroniziranog plivanja, jesu i biologija i geografija. Otkrila nam je kako bi se u budućnosti voljela baviti nekom od tih znanosti.

Za kraj Elena nam je objasnila što je uistinu sinkronizirano plivanje i kako je ono sastavni dio njezina života, no i velika motivacija u ostvarivanju nje kao osobe: „Sinkro je jako dobar sport jer razvija timski duh, nauči nas kako biti ustrajniji i kako nije dobro odmah odustati. Kako se za sve moramo boriti ako želimo nešto postići. Puno od tih stvari koristi nam ne samo u sportu, nego i u životu. Kroz sinkro se steknu prijateljstva koja ostaju za cijeli život, jer mi smo naprosto kao druga obitelj.“


Viktoria Kršulj (2.5)

No comments:

Post a Comment