Wednesday, September 27, 2017

Deveti put u Golubinjaku

I ove su godine, deveti put zaredom, učenici i profesori GAM-a Hrvatski olimpijski dan obilježili u Golubinjaku.
U petak 22. rujna rano ujutro vlakom smo se zaputili prema Lokvama te nakon kratkog pješačenja stigli u Golubinjak. Pred nama je bio dug dan ispunjen raznolikim sportskim aktivnostima.
Sve je započelo otvorenim krosom u kojem je sudjelovalo 400-tinjak učenika. Slijedile su međurazredne utakmice u nogometu i odbojci koje su na igralište privukle i mnogo navijača. Kako bi dan u prirodi bio što zanimljiviji, dogovorene su i prezentacije različitih sportova pa smo se mogli okušati u penjanju na prirodnoj stijeni, biciklizmu i streličarstvu. Kao i svake godine održala se revijalna nogometna utakmica između učenika i profesora, a sve je završilo zumbom pod vodstvom Viktorije Kršulj, koja je bila jednako zabavna onima koji su plesali i onima koji su promatrali sa strane.
Iako je bilo mnogo sportskih aktivnosti, mnogi će se složiti da je najzanimljiviji ipak bio onaj nesportski dio. Većina razreda imala je svoj iznajmljeni roštilj gdje se udruženim snagama pripremala hrana. Osim mirisa ćevapčića cijelom se šumom širio i zvuk glasne glazbe u kojoj su svi uživali.
Uz sadašnje učenike obilježavanju Hrvatskoga olimpijskog dana pridružili su se i mnogi bivši učenici koji su završili svoje školovanje u GAM-u, ali ne i posjete Golubinjaku.
Iako je dan prošao odlično, nadamo se da će sljedeće godine biti još bolje!


Jelena Hauser (3.1)

No comments:

Post a Comment