Sunday, October 29, 2017

Akcija za 5!

Povodom održavanja dvanaeste Akcije za 5! dana 25. listopada u Gradskoj vijećnici okupilo se 45 učenika riječkih srednjih škola među kojima su bili i naši učenici. Nakon uvodne riječi riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela i izvršne direktorice udruge Delta Maje Uršić Staraj učenici su, podijeljeni u pet grupa, započeli sa svojim projektima. 

Ovogodišnji zadatak za učenike bilo je kreiranje projekata za što kvalitetnije i uspješnije informiranje mladih.

Nakon cjelodnevnog formiranja projekta te osmišljavanja prezentacije u uredima Grada Rijeke učenici su u vijećnici iznijeli svoje ideje te je uslijedilo proglašenje pobjednika.

Pobjednička grupa, koja je dobila pet tisuća kuna za realizaciju projekta, grupa je čiji je član naš učenik Marin Capan (4.5). Uz njega su u radu na projektu od naših učenika sudjelovali Tara Blažević (4.1), Lucija Dasović (4.4) i Dario Deković (4.4) te kao dio novinarske skupine, koja je tijekom cijeloga dana izvještavala o tijeku akcije, Tina Bakić (4.4), Jelena Hauser (3.1), Viktoria Kršulj (3.5) i Lucia Paliska (2.1).

Nadamo se da su naši učenici mnogo toga naučili te da su zadovoljni svojim sudjelovanjem u Akciji za 5!

Tina Bakić (4.4)

Na ovoj stranici možete saznati detaljnije informacije o Akciji za 5! te pročitati radove naše novinarske skupine: https://danakcije4mgdl.wordpress.com/.

No comments:

Post a Comment