Friday, October 6, 2017

Šetnja Zagrepčana Rijekom

U srijedu, 4. listopada, učenicima Prirodoslovne škole Vladimira Preloga iz Zagreba, s kojom je naša škola surađivala u projektu Znanost+, pružena je prilika za upoznavanje grada Rijeke, ali ovoga puta razgledavanje im sigurno nije bilo klasično i uobičajeno, jer ovoga puta u ulozi vodiča našli su se naši maturanti.
Oko podneva na riječkom željezničkom kolodvoru salio se broj od gotovo tisuću srednjoškolaca grada Zagreba, više od 70 njihovih profesora, a spremno za obilazak dočekalo ih je 40 „vodiča“.
Dok su neki svoju rutu započeli s morem i Gatom Karoline Riječke, nekima je prva destinacija bila Korzo s nizom priča o povijesti grada te većini građevina koje su nekada davno digli Mađari. Ono s čime su učenici iz Zagreba već bili upoznati i o čemu su htjeli još više znati jest odnedavno otvoreni podzemni tunel iz Drugog svjetskog rata te čuveni Molo longo. Obilazak grada trajao je oko dva sata, a zatim su im „vodiči“ pomogli u pronalasku odgovarajućeg mjesta za provođenje slobodnoga vremena.
Nadamo se da smo im u najboljem svjetlu prikazali naš voljeni grad i školu te da su uživali u jednom (rijetkom) sunčanom riječkom danu.


                                                                                  Tina Bakić i Ana Crnković (4.4)

No comments:

Post a Comment