Tuesday, November 7, 2017

Što danas rade bivši učenici: Darija Jurjević

Kolega iz razreda Andrej Ivanović (lijevo)
bio je Darijin gost u emisiji Loptom u mikrofon
Razgovarali smo s našom bivšom učenicom Darijom Jurjević, autoricom loga školskog lista i nekadašnjom članicom novinarske skupine. Saznali smo čime se danas bavi te kakva ju sjećanja vežu uz srednjoškolske dane.
Koje si godine završila GAM i koliko si zadovoljna školom sada već kao naša bivša učenica?
Kad me netko pita kad sam završila srednju, rekla bihjučer, ali onda malo razmislim i shvatim da je prošlo već četiri godine. Ha, ha... Išla sam u opći smjer, završila 4.1.  O  GAM-u uvijek sve najbolje. Bilo je ponekad teško, ponekad odlično, ali sad kad gledam unazad, onog teškog dijela skoro se ni ne sjećam.

Darijin logo
Ako se ne varam, bila si dio novinarske grupe za vrijeme svog školovanja. Možeš li podijeliti svoja iskustva s nama?

Tako je, bila sam dio novinarske grupe i pisala za prvo izdanje našeg školskog časopisa Moho. :) Kada smo to sve započinjali, pod vodstvom profesora Krapića, jedino iskustvo u pisanju koje sam imala bilo je iz školskih zadaćnica; tako da mi je sve bilo novo i uzbudljivo. Oduvijek sam bila sportaš, pa su mi najdraže vijesti i novosti bile s Golubinjaka i Dana škole kada je sport bila jedna od glavnih tema. Iako sam pisala za Moho, najdraža stvar koju sam ikad napravila logo je na naslovnoj stranici prvog izdanja i posebno mi je drago da ga još uvijek mogu vidjeti na webu.

Radiš li i danas na radiju, baviš li se i dalje pisanjem?

– Trenutno još uvijek studiram na Tehničkom fakultetu Rijeka – smjer strojarsvo, a od nedavno sam se i zaposlila u jednoj firmi, pa uz faks radim i u budućoj struci. Ha, ha... Znam da nema nikakve veze s hrvatskim jezikom i novinarstvom, ali je utjecaj matematike iz GAM-a prevladao. Iako sada više nisam novinar, zadnje dvije godine radila sam kao sportski i informativni novinar na Radio Sovi, studenskom radiju Sveučilišta u Rijeci za kojeg znam da ste čuli jer imate i vi svoju super kul emisiju GAMofon. Jako sam ponosna što sam u svoj CV mogla napisati da sam se već bavila novinarstvom i navela Moho kao iskustvo. Nažalost, zbog posla i faksa morala sam odustati od Sove, ali kad bi dan trajao 25 sati, tih bonus sedam sati u tjednu definitivno bih iskoristila za vratiti se tamo.

Darija s kolegicom Paolom Blašković
na maturalnom putovanju
Bi li se htjela ponovno vratiti u školske klupe, u svakodnevnicu kakvu si živjela u GAM-u?
– ... uh, da srednju školu imam u dobrom sjećanju – imam,  ali vratila se baš i ne bih... Eventualno možda na maturalac. He, he...

I za sam kraj, osvrćući se na prethodno pitanje, što bi poručila našim učenicima?
Ja sam jedna od onih osoba koje kažu da uvijek treba ići naprijed i stjecati što više novih iskustava, tako da natrag ne može. Zapravo to i želim poručiti učenicima. To i da se ne brinu previše. Škola zapravo nije teška, samo treba malo učiti. A za maturante posebno da si ne rade preveliki stres oko mature. To je zapravo jedan od lakših ispita koje ćete polagati u životu. :D


Viktoria Kršulj (3.5)

No comments:

Post a Comment