Wednesday, December 13, 2017

U atletici najviše uživa zbog društva – Dominik Babić

Dominik Babić, učenik drugoga razreda naše škole, može se pohvaliti svojom kratkom, ali uspješnom atletskom karijerom. Do prosinca prošle godine bavio se nogometom od kojega je odlučio odustati jer mu nije odgovarao. Želeći isprobati nešto novo, počeo se baviti atletikom, koja mu se svidjela.

Dokaz da je atletika bila dobra odluka uspjesi su koje je postigao do sada. Na državnoj razini natjecanja za mlađe juniore osvojio je treće mjesto i postavio osobni rekord na 400 metara. Na istom je natjecanju naš učenik Erik Sluga osvojio drugo mjesto. Također, Dominik je pobijedio na školskome državnom natjecanju na kojemu je trčao 800 metara. Natjecanja, s kojih ima mnogo lijepih uspomena, održavaju se na različitim mjestima, uglavnom u Zagrebu ili Varaždinu. 

Naravno, ništa od toga ne bi bilo moguće bez puno truda i treninga koji su nekada lagani, ali često i vrlo teški i naporni. Iako trenira šest puta tjedno, nije mu teško uskladiti školske i sportske obaveze.

Ono što ga potiče da ne odustane uvijek je prisutna želja za uspjehom, a u ovom sportu najviše uživa zbog društva. Trenirajući je imao priliku upoznati mnogo prijatelja, u svom klubu i na natjecanjima.


Jelena Hauser (3.1)

No comments:

Post a Comment