Tuesday, December 12, 2017

Uspješni plivači – Ian Golob i Florijan Sandalj

Florijan, Vid i Ian
Učenici 2.5 razreda Florijan Sandalj i Ian Golob već godinama izvan škole postižu sjajne uspjehe u plivanju perajama; sportu koji zajedno treniraju u Ronilačkom klubu Nevera. Iza njih mnogo je pobjeda, a zadnje natjecanje s kojeg su se vratili kao pobjednici bilo je 22. otvoreno ekipno juniorsko i seniorsko prvenstvo Republike Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju koje se održalo 18. studenoga ove godine, gdje su osvojili šest pehara. Također, oborili su i rekord u juniorskoj štafeti 4 x 50 m u plivanju perajama. U  svibnju ove godine vratili su se s državne razine pojedinačnog natjecanja s velikim brojem medalja.
Ian se plivanjem bavi osam, a Florijan pet godina. Kao veliku potporu na natjecanjima spomenuli su svoje prijatelje i trenere. Ističu kako je na treninzima i natjecanjima dobra atmosfera te kako svake godine kao klub idu zajedno na skijanje gdje se svi dobro zabave.
Dodaju kako im je plivanje velika strast te kako bi se voljeli baviti time što je dulje moguće. Obojica imaju položen Junior Open Water, gdje su polagali praksu i teoriju te dobili dozvolu za ronjenje s bocama.
Kao svoj veliki uzor obojica su spomenula Vida Stipkovića, prijatelja iz kluba koji je, također, i učenik 4.5 razreda naše škole.
Osim plivanja talentirani dečki u slobodno vrijeme uživaju u raznim hobijima; Florijan voli gledati nogomet, dok Ian uživa u slušanju glazbe i programiranju. Dečki su u šali priznali  kako slobodno vrijeme češće provode spavajući nego učeći. Ipak, obojica su vrlo dobri učenici u školi, a Ian je, također, nekoliko puta sudjelovao na državnim natjecanjima iz matematike i informatike, gdje je osvajao visoka druga i četvrta mjesta.
Sigurni smo da je pred Ianom i Florijanom još puno uspješnih natjecanja te im želimo puno sreće!


Lucia Paliska (2.1)

No comments:

Post a Comment