Saturday, February 24, 2018

Čovjek, glazba i ples

Kako glazba utječe na čovjeka, na njegove emocije, fiziološke procese i motoriku? Zašto nas potiče na kretanje i ples? Kako je glazba povezana s matematikom? Odgovore na ova, i još mnoga druga  pitanja, dobili su učenici i nastavnici, koji su sudjelovali na prezentaciji Čovjek, glazba, i ples.
Učenice trećih razreda Lucia Cicvarić, Iva Crnković i Lucija Šegota uz pomoć nastavnice psihologije Vesne Stipčić-Sladović pripremile su prezentaciju koja je zabavila, ali i educirala sve prisutne. Naučili smo ponešto o povijesti glazbe, jer glazba, ritam i ples postoje od pamtivijeka, saznali smo na koji se način koristila u prošlosti te kakav utjecaj ima na današnje društvo i svakog pojedinca zasebno. Najzanimljiviji dio bili su glazbeni primjeri koji su nam omogućili da iz prve ruke osjetimo kako različita glazba ima različit utjecaj na naše osjećaje.
Prezentacija je održana u našoj gimnaziji 21. veljače ove godine, a bila je dio projekta Rijeka psihologije koji se održava u sklopu 11. Tjedna psihologije u Hrvatskoj. Ako vas psihologija zanima, ako biste željeli saznati nešto više, dodatne informacije o Rijeci psihologije možete pronaći na http://rijekapsihologije.org/


Jelena Hauser (3.1)

No comments:

Post a Comment