Friday, February 23, 2018

Pripreme za FIRST Robotics Competition u New Yorku

FIRST Robotics Competition natjecanje je za mlade robotičare (14 – 18 godina) iz SAD-a, ali i ostalih država svijeta. Naime, samim projektom učenici su potaknuti razvijati vještine i kreativnost, a i otvara im se put prema fakultetima iz STEM područja (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika).
Svake godine natjecanje se održava u nekoliko etapa, a cilj svakog prijavljenog tima jest predstaviti vlastitog robota koji će biti u mogućnosti obavljati određene zadatke.
Ove godine tim robotičara iz naše škole planira se prijaviti na FIRST Robotics Competition te time postati prvi hrvatski tim na ovome natjecanju. Naš se tim sastoji od sedam učenika, a to su: Elizaveta Chernova, Darijan Jelušić, Andrej Čizmarević, Lucija Žužić, Luka Greblo, Ian Golob i Borna Massari. Profesori Goran Boneta (informatika) i Patricija Nikolaus (fizika) njihovi su mentori.
Uz pomoć donacija Primorsko-goranske županije tim je uspješno skupio 6000 USD, koliko iznosi registracija za samo natjecanje. Uz to potrebno je skupiti i novac potreban za dodatne dijelove, poštarinu za Kit of Parts, ali i sam put koji će po procjenama najviše iznositi.
Ove godine natjecanje se održava u New Yorku i to u trajanju od 12. do 14. travnja 2018.

                                                                              
  Lucija Dasović i Ana Crnković (4.4)

No comments:

Post a Comment