Wednesday, February 28, 2018

Vaterpolist koji voli informatiku – Tin Brubnjak


Tin Brubnjak, učenik 3.4 razreda, veoma je uspješan vaterpolist. Vaterpolom se bavi već deset godina. Trenirao je za juniore i mlađe juniore, no trenutno je u seniorskoj ekipi  Vaterpolskoga kluba Primorje Erste Banka.
U tih deset godina postigao je sjajne rezultate, no krenimo od samih početaka. Plivanjem se počeo baviti još u Opatiji, neobavezno i rekreativno. Veoma brzo treneri  Vaterpolskoga kluba Opatija u Tinu su prepoznali potencijal. Zajedno sa sedmoricom plivača Tin se prebacio i počeo trenirati za VK Opatija. „Nisu postojale nekakve male škole vaterpola za početnike i slično, nego smo odmah počeli igrati. VK Opatija tada nije imao mlađe ekipe, već sam odmah krenuo igrati za juniore. Tada smo igrali županijsku ligu...‟, iz tih navoda dalo bi se zaključiti kako je Tin još u najranijoj dobi počeo veoma aktivno.
„Preokret se dogodio kada sam krenuo u srednju školu, tada sam počeo igrati za Primorje. Bilo je više razloga, no jedan od njih je taj što mi je termin treninga puno lakše uskladiti sa školom.‟
Na pitanje koliko izostaje iz škole i je li mu teško uskladiti školske obveze s treninzima i utakmicama, dobili smo na neki način veoma motivirajući odgovor: „Treninge imamo dva puta dnevno, tri sata ujutro, što uključuje i teretanu, dok navečer imamo vodeni dio treninga koji traje dva sata. Ako je škola ujutro, onda dupli trening odrađujem navečer, imam i teretanu i vodu. Svaki drugi petak imamo utakmice, što doma – što u gostima. Često odlazimo i na treninge u Trst zbog kojih također znam izostajati iz škole. Najčešće učim u busevima, bilo da idemo na natjecanja ili na treninge‟, rekao nam je Tin. Također, doznali smo da prolazi s uspjehom vrlo dobar (4.2.), „visokom četvorkom‟, što daje veoma snažnu poruku, gdje ima volje, ima i načina.
Danas, kao što smo već napomenuli, igra za VK Primorje Erste Banku u sastavu seniora. Ističe kako je prethodna 2016./2017. bila veoma uspješna godina.  Ovo su samo neki od ostvarenih uspjeha:
– u kategoriji Mladi juniori, za  2001. godište, „Bili smo prvi na prvenstvu koje se održalo u Dubrovniku  i na kupu u Zagrebu.‟
– Ljeto 2016., osvojeno prvo mjesto za 2001. godište na Međunarodnome turniru za najjače ekipe s ovih prostora (Crna Gora, Italija, Srbija i Hrvatska) koji se održao u Beogradu
– Ljeto 2017., deveto mjesto na Europskome prvenstvu na Malti (ovo će se ljeto održati nastup reprezentacija za 2000. godište u Mađarskoj).
Posebne pripreme za reprezentaciju, objasnio nam je Tin, održavaju se „kad je odmor od sezone. Dakle, pripreme za reprezentaciju počinju po ljeti.‟
Školu i vaterpolo uspijeva veoma vješto uskladiti, a za kraj nam je opisao predmete u školi te  predstavio svoje planove za budućnost:
„Trenutno mi je najbolja informatika, a najzahtjevnija sociologija zbog dosta zahtjevne terminologije. Uvijek bih htio nastaviti igrati vaterpolo, ali volio bih upisati neki faks. Trenutno ništa određeno, ali vidim se više u prirodnim nego u društvenim znanostima. Htio bih ostati u Rijeci zbog bazena i ekipe."
Našem učeniku Tinu želimo puno uspjeha do kraja ove sezone te na pripremama s reprezentacijom.

Viktoria Kršulj (3.5)

No comments:

Post a Comment