Wednesday, March 7, 2018

GAM: 21. međužupanijsko Natjecanje iz logike i 18. međužupanijsko Natjecanje iz filozofije


U petak, 2. ožujka 2018. godine, u našoj je školi održano 21. međužupanijsko Natjecanje iz logike te 18. međužupanijsko Natjecanje iz filozofije na kojima su se natjecali učenici iz četiriju škola Istarske i Primorsko-goranske županije. Zbog lošijih vremenskih uvjeta i bolesti broj natjecatelja bio je nešto manji od broja učenika koji su ostvarili pravo na sudjelovanje, pa je tako na Natjecanju iz logike sudjelovalo 16 od 22 učenika, od čega ih je u A-kategoriji, u kojoj učenici prirodoslovno-matematičkih razreda moraju sudjelovati, dok učenici ostalih gimnazija mogu birati, sudjelovalo deset te u B-kategoriji šest učenika. Na natjecanju iz filozofije od ukupnih 19 učenika sudjelovalo je 14.

Učenik s najviše bodova i ostvarenim prvim mjestom na Natjecanju iz filozofije bio je Anton Brčina (Gimnazija Pula), na drugom je mjestu bio Borna Šućurović (Prva sušačka hrvatska gimnazija) te na trećem Eva Marija Jurešić (Prva sušačka hrvatska gimnazija).

Na natjecanju iz logike u kategoriji A prvo je mjesto zauzeo Noa Jelić Matošević (Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka), drugo Elizaveta Chernova (Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka) i treće mjesto Matea Kršanac (Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka), dok je u kategoriji B najuspješnija bila Iva Crnković (Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka), druga Agata Vujić (Prva riječka hrvatska gimnazija) te treći Karlo Andlovec (Prva riječka hrvatska gimnazija).

Alberta Radošević i Korina Vujnović (4.4)

No comments:

Post a Comment