Thursday, November 15, 2018

Luka Banović – učenik generacije 2017./2018. godine

Luka Banović s mentorom
Hrvojem Grofelnikom

Luka Banović bivši je učenik naše škole koji se istaknuo odličnim školskim, ali i izvanškolskim postignućima. Iako će mu profesori i učenje još dugo ostati u sjećanju, prva pomisao na srednju školu jest druženje i sve vrijeme provedeno s prijateljima koje je upoznao u našoj gimnaziji. S obzirom na to da mu je matematika oduvijek bila draga, nije iznenađujuće da je svoje obrazovanje odlučio nastaviti studijem matematike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Za prve je dojmove još prerano, ali sigurno je da će fakultet biti novi, ne baš lagan izazov.
Lukini su prvi uspjesi bili još u osnovnoj školi. U zadnjih je osam godina sudjelovao na dvadeset državnih natjecanja i četiri međunarodne olimpijade iz područja prirodoslovlja, matematike i geografije, a može se pohvaliti s osam titula državnog prvaka i četiri medalje. Kao najdraže natjecanje izdvojio je zadnju geografsku olimpijadu u Kanadi. U dobrom je sjećanju ostala zbog izvrsnog rezultata, ali i puno prilika za upoznavanje novih ljudi.
Usklađivanje školskih obaveza s drugim aktivnostima mnogima je zahtjevno, no Luki to nije predstavljalo problem. Redovne školske obaveze rješavao je s lakoćom, pa je imao dovoljno vremena za pripremu za natjecanja. Rijetke slobodne trenutke najviše voli provesti u dobrom društvu. Po njegovu mišljenju sve je moguće ako imamo dovoljno volje.
I za kraj Lukin savjet za sve učenike koji su tek na početku svog srednjoškolskog putovanja: Savjetovao bih da posvete školi dovoljno vremena, jer iako neće biti uvijek lako, sav taj rad kasnije će se isplatiti, no neka si svakako ostave dovoljno vremena i za ostale aktivnosti koje su im drage i koje vole raditi.
                                                                                                                                  
Jelena Hauser (4.1)

No comments:

Post a Comment