Saturday, June 8, 2019

Uspjesi iz STEM-a


Nova oprema za nove uspjehe

Naši su učenici i ove godine ostvarili zapažene rezultate iz STEM područja. Navest ćemo najuspješnije učenike na natjecanjima iz matematike, fizike, astronomije, biologije i informatike.

Naš najbolji matematičar na državnome natjecanju bio je Andrej Čizmarević (2.5), koji je osvojio treću nagradu (mentorica: Marija Crnković). Što se tiče fizike, na tom je području postignuto jako mnogo uspjeha. Na državnom Natjecanju iz fizike Boris Španić (1.5) i Andrej Čizmarević (2.5) osvojili su peto mjesto i treću nagradu. Naomi Kombol (3.4) ostvarila je šesto mjesto. Mentorica im je bila Patricija Nikolaus. Na međunarodnoj razini uspjehe su postigli Elizaveta Chernova (4.4), koja je pozvana na IphO (International Physics Olympiad), odnosno međunarodno natjecanje iz fizike za učenike srednjih škola, i Noa Jelić Matošević (4.5), koji se na Državnom turniru mladih fizičara s radom o subtonskom zvuku plasirao među petero najboljih te je dobio priliku sudjelovati na IYPT-u, međunarodnom natjecanju.

Svoje izvanredno znanje iz astronomije pokazali su Massimiliano Marcel (2.4), koji je osvojio treće mjesto na državnom Natjecanju iz astronomije, te Petar Dušević (1.5)koji je osvojio četvrto,  i Marta Kaluđerović (2.2), koja je osvojila osmo mjesto. Mentor im je bio Petar Jelača.

Elizaveta Chernova (4.4) ostvarila je drugo mjesto na državnom Natjecanju iz biologije (mentor: Tvrtko Buger).

Informatika također nije ostala bez postignuća. Boris Španić (1.5), kojemu je mentor bio Goran Boneta, osvojio je peto mjesto na državnom Natjecanju iz informatike u kategoriji primjena algoritma. Na istom tom natjecanju, u istoj kategoriji, Bojan Puvača (3.4) osvojio je deseto mjesto. Njemu su mentori bili Goran Boneta i Dino Ilić.  

Osim državnih i međunarodnih natjecanja naši su učenici ostvarili sjajne rezultate i na brojnim drugim natjecanjima. Andre Flego donio je zlato s natjecanja INOVA –  MLADI 2019 (mentorica: Patricija Nikolaus). Treće mjesto gamovci su u suradnji s učenicima OŠ Zamet ostvarili na Državnom prvenstvu u CLIL robotici na njemačkom jeziku (mentorice: Patricija Nikolaus i Đosi Cetina-Romih). Na međupredmetnom natjecanju Tetragon za treće razrede najbolji je bio 3.5 razred, koji je bio i pobjednik natjecanja iz fizike. Na matematičkom dijelu natjecanja Tetragon pobijedio je 3.4 razred. Gamovci se nisu vratili praznih ruku ni s Festivala matematike, na kojem je jedna ekipa osvojila drugo mjesto (njihove su mentorice: Tanja Vukas i Marija Crnković). Na natjecanju GDi for STEAM ekipa 4.5 razreda osvojila je treće mjesto (mentorica: Renata Grbac).

Maritea Arelić (1.4)No comments:

Post a Comment